- Porties: 3
- Bereidingstijd: 10 min.
- Featured Products: Harissa Couscoussalade Bowl, Harissa
Slabootjes met Maza’s Bio Hoemoes Kalamata
Ingrediënten
- 1 krop baby Romaine sla
- 1 verpakking (175 g) Maza Bio Hoemoes Kalamata
- 12 cherrytomaten, gehalveerd
- 2 takjes verse dille, fijngehakt
- 1 volkoren boterham, in kleine blokjes
- olijfolie
Instructies
- Gebruik hele bladeren van Romeinse sla als basis. Leg ze op een grote serveerschaal.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat met een scheut olijfolie en snuf zout. Verdeel over de andere kant van de bakplaat de croutons. Maak deze ook aan met een snuf olijfolie en zout. Rooster de cherrytomaten en croutons 10-15 minuten tot de croutons knapperig zijn en de tomaten zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Smeer een laagje hoemoes op de bootjes. Leg daarop de geroosterde cherrytomaten, bestrooi met verse dille en voeg de croutonstukjes toe.
Tip! Serveer met geroosterde volkoren pita puntjes uit de oven met za’atar. Snijd 4 pita’s in punten, hussel met een scheut olijfolie en 2 theelepels za’atar en rooster ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden totdat deze krokant zijn geworden.