- Personen: 4 – 6
- Bereidingstijd: 25 min.
- Uitgelicht: Bio Hoemoes Jalapeño
Slabootjes met Maza’s Bio Hoemoes Jalapeño
Ingrediënten
- 1 krop baby Romaine sla
- 1 verpakking (175 g) g Maza Bio Hoemoes Jalapeño
- 150 g pompoen, in kleine blokjes
- ½ tl chipotle in adobo saus
- 2 mini komkommers, uitgehold en in dunne halve plakjes
- 2 takjes koriander, fijngehakt
- zonnebloemolie
Instructies
- Gebruik hele bladeren van Romeinse sla als basis. Leg ze op een grote serveerschaal.
- Meng de pompoenblokjes met de chipotle en een scheut zonnebloemolie. Rooster de pompoenblokjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C totdat de blokjes gaar en licht krokant zijn geworden.
- Smeer een laagje jalapeño-hoemoes op de bootjes. Voeg geroosterde pompoenblokjes, plakjes komkommer en gehakte koriander toe.
Tip! Serveer met geroosterde volkoren pita puntjes uit de oven met za’atar. Snijd 4 pita’s in punten, hussel met een scheut olijfolie en 2 theelepels za’atar en rooster ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden totdat deze krokant zijn geworden. Dit kan tegelijkertijd met de pompoen van de Hoemoes Jalapeño bootjes.