Skip to main content

Slabootjes met Maza’s Bio Hoemoes Jalapeño

  • Personen: 4 – 6
  • Bereidingstijd: 25 min.
  • Uitgelicht: Bio Hoemoes Jalapeño

Ingrediënten

  • 1 krop baby Romaine sla
  • 1 verpakking (175 g) g Maza Bio Hoemoes Jalapeño
  • 150 g pompoen, in kleine blokjes
  • ½ tl chipotle in adobo saus
  • 2 mini komkommers, uitgehold en in dunne halve plakjes
  • 2 takjes koriander, fijngehakt
  • zonnebloemolie
Maza Bio Hoemoes Jalapeno

Instructies

  1. Gebruik hele bladeren van Romeinse sla als basis. Leg ze op een grote serveerschaal.
  2. Meng de pompoenblokjes met de chipotle en een scheut zonnebloemolie. Rooster de pompoenblokjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C totdat de blokjes gaar en licht krokant zijn geworden.
  3. Smeer een laagje jalapeño-hoemoes op de bootjes. Voeg geroosterde pompoenblokjes, plakjes komkommer en gehakte koriander toe.

Tip! Serveer met geroosterde volkoren pita puntjes uit de oven met za’atar. Snijd 4 pita’s in punten, hussel met een scheut olijfolie en 2 theelepels za’atar en rooster ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden totdat deze krokant zijn geworden. Dit kan tegelijkertijd met de pompoen van de Hoemoes Jalapeño bootjes.

Wij helpen je graag op weg met verschillende recepten! Heb je zelf een leuk recept met een van onze producten? Vergeet deze dan niet met ons te delen via de mail of op Facebook of Instagram!